Terry Thompson

At 15 September opens the first soloshow by American / Dutch artist Terry Thompson at Bergarde Galleries.

Bergarde invites you for the opening on Saturday 15 september (16 – 18 hrs). The opening will be preformed by Hoost Hessling, collector, photographer and director of publishing house De Toorts in Haarlem. Please confirm your attendance to info@bergarde.com.

More information coming soon!

7. Galerie Terry Thompson

Over de tentoonstelling

Sorry, this entry is only available in Nederlands. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Terry Thompson (Bryan, Texas, 1944) is een hedendaagse kunstenaar met kennis van de (kunst)geschiedenis. Klassieke mythen en visueel materiaal uit de Renaissance zijn een belangrijke inspiratiebronnen. Van de Icarus val tot de anatomische studies van Vesalius; en van Eros (erotiek) tot Thanatos (de dood). Thompson neemt voorbeelden uit het verleden als uitgangspunt, maar trekt de universele waarden naar het nu. Hij beschrijft zijn thema’s als the basic stuff of life. Via compulsive metamorphosis past hij abstractie en vervreemding toe. Zijn intuïtieve werkwijze zorgt voor een oorspronkelijk beeld, waarin het handschrift van Thompson altijd onmiskenbaar is. Mythology, Anatomy and Erotica is een interdisciplinaire overzichtstentoonstelling met tekeningen en sculptuur.

Terry Thompson
Thompson is van oorspong Amerikaan, maar woont sinds 1979 in Nederland. Zijn werk opgenomen in zowel diverse collecties, waaronder die van Het Prentenkabinet (Leiden), Koninklijke Bibiotheek (Den Haag), Museum De Buitenplaats (Eelde) en van Joost Hesseling en Madeleine Klis (Haarlem).

Opening
Bergarde nodigt u uit voor de opening op 15 september  (16 – 18 uur) in aanwezigheid de kunstenaar. De opening wordt verricht door Joost Hessling, verzamelaar, fotograaf en directeur van uitgeverij De Toorts in Haarlem. We ontvangen graag bericht van uw komst via info@bergarde.com.