Groupshow No Mall / No Wall

(Nederlands) Op 24 juni 2017 opent de groepstentoonstelling No Mall / No Wall bij Bergarde Galleries.

IMG_4690

Over de tentoonstelling

Sorry, this entry is only available in Nederlands. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

De tentoonstelling No Wall, No Mall bevraagt de positie van Bergarde Galleries; tussen museum en commerciële instelling. Het traditionele beeld van een galerie is de strakke ruimte met witte muren (wall), waaraan de kunst in statische vorm wordt gepresenteerd. Het verschil met een museum is echter de commerciële motivatie van de galerie. Uiteindelijk draait het toch om de verkoop. Als in een exclusieve shopping mall, waar alle producten de koper proberen te verleiden.

No Wall / Tijdens de expositie worden de traditionele witte muren genegeerd. Ze blijven leeg en onbenut. Het is een verkenning naar de restruimte. Wat blijft over zonder de muren en wat kan worden gebouwd om de kunst toch te tonen? De kunst wordt gepresenteerd in tijdelijke installaties die doen denken aan de shop-in-shop, zoals vaak in winkelcentra te zien is. De shops/displays worden gebouwd van hout, zoals de kisten waar werk gewoonlijk wordt vervoerd. Ze zijn op doorreis: van de kunstenaar naar de nieuwe eigenaar. De galerie is slechts een tijdelijke tussenstop.

No Mall / De tentoonstelling benadrukt ook het verschil met de mall. Een galerie is geen winkel waar men snel iets voor aan de muur koopt. De galerie verkoopt geen massaproducten en is niet mode gevoelig. Alle kunstwerken zijn uniek of worden verkocht in beperkte oplage. Kunstenaars werken hard om eigen werk te creëren en geven vernieuwende ideeën vorm. De tentoonstelling benadrukt de ambacht van het kunstenaarschap en viert de originele ideeën, maar het commerciële uitgangspunt wordt nooit vergeten.

Deelnemende kunstenaars

No Wall / No Mall is een internationale groepstentoonstelling met werk van kunstenaars uit Nederland en de Verenigde Staten. Aan de tentoonstelling werken oude bekenden mee, maar Bergarde gaat ook nieuwe samenwerkingen aan.

Julia Jacquette (USA) / REM Atelier (NL) / Marijke de Goey (NL) / Andy Diaz Hope (USA) / Laurel Roth (USA) / Cathelijn van Goor (NL) / Boudewijn Bollmann (NL) / Marielin Simons (NL) / Fleur Kooiman (NL) / Angelique van der Valk (NL) / Whitney Lemasian (NL) / Ad Timmermans (NL)