Art route Barendrecht at Bergarde

Dit jaar is Bergarde Galleries weer hoofdsponsor van de Kunstroute Barendrecht. En er is weer vanalles te beleven op onze locatie in Heerjansdam! Bergarde opent op 6 en 7 oktober de deuren voor Aad Meijboom en videoclub RVSL.

Deelnemers Kunstroute Barendrecht bij Bergarde

Aad Meijboom (Schiedam, 1951) toont schilderijen en sculptuur. Hij is werkzaam in de publieke sector en werkt beeldend sinds zijn jeugd. Zijn werk is geïnspireerd door de mens en maatschappelijke ontwikkelingen. Samen met interesse voor filosofie ligt hier de inspiratiebron voor zijn beeldend werk. www.aad-art.nl

Aanvullend tonen we films van de Rotterdamse Video en Smalfilm Liga. RVSL maakt ieder jaar de kunstenaarsportretten, maar presenteert bij Bergarde ook een filmprogramma. In de tapijtenzaal wordt drie keer per dag een filmblok (ongeveer 30 minuten) gedraaid met een verrassende variëteit aan genres.  www.rvsl.nl

Filmprogramma:

Filmblok I

Aanvang 11.00 uur

Bietentocht  / Rik Kapoen / Speelfilm (12 minuten)

The Needle / Jan Versteeg & John Meijer / Speelfilm (1 minuut)

IJsland / Kees van driel / Vakantiefilm (6 minuten)

Dropping / Anne-Marie Vermaat / Vakantiefilm (6 minuten)

Trammuseum / Jan Versteeg / Documentaires (8 minuut)

 

Filmblok II

Aanvang 13.00 uur

Eén, twee, drie / Willem Kremer / Speelfilm (12 minuten)

Thee / Ybinh Le & Gijsbert Snijder & Ronald van Amstel / Reclamefilm (1 minuut)

Van grond tot mond / Jos van de Bent / Documentaire (7 minuten)

Zondag / o.l.v. Willem Kremer / Speelfilm (5 minuten)

 

Filmblok III

Aanvang 15.00 uur

Wildernis in de Zuid-Hollandse delta / Piet de Kreij / Natuurfilm (12 minuten)

Tijd / Jan hordijk / one-minute film (1 minuut)

Final step / Ronald  van Amstel / Animatie (4 minuten)

Syrië / Herman Bakker / Documentaire (8 minuten)

 

Te zien bij Bergarde

Galerie / Terry Thompson: Mythology, Anatomy and Erotica 

In de galerie is op dit moment de overzichtstentoonstelling van Terry Thompson (Bryan, Texas, 1944) te zien. Klassieke mythen en visueel materiaal uit de Renaissance zijn een belangrijke inspiratiebronnen. Van de Icarus val tot de anatomische studies van Vesalius; en van Eros (erotiek) tot Thanatos (de dood). Thompson neemt voorbeelden uit het verleden als uitgangspunt, maar trekt de universele waarden naar het nu. Hij beschrijft zijn thema’s als the basic stuff of life. Via compulsive metamorphosis past hij abstractie en vervreemding toe. Zijn intuïtieve werkwijze zorgt voor een oorspronkelijk beeld, waarin het handschrift van Thompson altijd onmiskenbaar is. Mythology, Anatomy and Erotica is een interdisciplinaire overzichtstentoonstelling met tekeningen en sculptuur.

Stal / Bergarde collectie

Naast het werk van de deelnemers van de kunstroute kun je in de stal ook de vaste collectie bewonderen. Moderne meesters in de polder met onder andere Andy Warhol, Lucebert, Anton Henning en Mika Rottenberg.

Landgoed / Natuur & kunst

Het omliggende landgoed Het Buitenland is een heerlijke plek om een stuk te wandelen. Tegenover de galerie staan kunstwerken van Marijke de Goey en Ad Timmermans.