Bergarde summer’s recommendation

Op slechts een klein uurtje rijden van Bergarde ligt beeldentuin Achter de Westduinen. Aan de rand van de badplaats Ouddorp (Goeree Overflakkee), tegen de Westduinen, ligt de idyllische tuin verscholen. Kunst en natuur komen hier voortreffelijk samen.

Beeldentuin

Beeldentuin Achter de Westduinen is een particulier initiatief van Stasja Goedbloed en Arthur Broek. In 2008 verhuisden zij vanuit het stedelijke Dordrecht naar het uitgestrekte Ouddorp. Sindsdien leggen zij zich toe op de tuin, kunst en koken. De beeldentuin is gevuld met zowel een permanente collectie als wisselende werken. Op dit moment zijn onder andere karpetten van Lizan Freijsen te zien. In 2017 toonde Bergarde een overzichtstentoonstelling, maar in het paviljoen in de beeldtuin wordt haar werk weer op een totaal andere manier ervaren. Verder is er onder andere werk te zien van Julie Dodd, Rein Dool, Marinke van Zandwijk, Margreet Huisman, Iris Bouwmeester, Nora Schöpfer, Le Thi Hien, Rotganzen, Marc de Roover en Nico Parlevliet.

De line-up van nationale en internationale kunstenaars is verrassend en indrukwekkend. Door de afwisseling is voor eenieder een ideaal hoekje te vinden in de beeldentuin van Stasja en Arthur.

Lunch

Een belangrijke tip: neem de tijd om te genieten van een lunch in de tuin (of bij slecht weer in het overdekte paviljoen). Stasja’s verfijnde kookstijl met pure producten mag niet gemist worden bij een bezoek aan de beeldentuin. Tussen 12 en 14 uur serveert ze heerlijke gerechten met dagverse producten. De kaart is hierdoor wisselend, maar dat maakt niets uit, want alles is heerlijk!

Beeldentuin Achter de Westduinen is dit jaar geopend tot en met 16 september op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 11 en 17 uur. De entreeprijs is €5,- per persoon, waarvan €1,- aan goede doelen wordt geschonken.

Meer infomatie: www.achterdewestduinen.nl