expansion plans Bergarde: art, nature & culinary delights

In Dutch only

Bergarde Galleries bestaat inmiddels zo’n acht jaar en velen hebben de weg naar ons kunnen vinden. Ook maken steeds meer buurtbewoners gebruik van de wandelmogelijkheden in ons gebied. Wij menen te mogen stellen dat zowel de galerie als het landgoed positief bijdragen aan de woonbeleving van ons dorp. Wij bieden nu ‘’kunst en natuurschoon’’ en het idee ontstond dit te combineren met culinair genieten. Maar hoe? Welke culinaire beleving sluit naadloos aan op ons gedachtengoed over kunst, cultuur, natuur?

Die vraag werd beantwoord toen wij in contact kwamen met Restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel. Perceel, gelauwerd met een Michelin ster, biedt een verfijnde culinaire ervaring gebaseerd op zelf gekweekte groenten en kruiden. Zelf zijn wij al jaren diep onder de indruk van wat er bij Perceel gepresteerd wordt – met de eigen kweek van kruiden en groenten. Toen de chef van Perceel Bergarde en het landgoed bezocht vond hij onmiddellijk tal van kruiden die hij bij wijze van spreken dezelfde avond nog zou kunnen gebruiken. Het idee was geboren.

Wij gaven Stijl Architectuur opdracht het ontwerp te leveren om onze schuur uit te breiden met een restaurant gedeelte; wij bespraken onze plannen met de gemeente die onmiddellijk enthousiast was.

inloopavond

Omwonenden van Bergarde Galleries nodigen wij graag uit om op 14 maart aanstaande kennis te komen nemen van onze plannen onze galerie uit te breiden met een (kleinschalig) zuster restaurant van Perceel.

Onze inloopavond begint om 18.00 uur en om 20.00 uur is deze teneinde. De plaats is onze galerie (woonhuis) op nr 1. De mensen van Perceel, Stijl en natuurlijk wij zelf zijn aanwezig om de plannen toe te lichten.

Wij zien uit naar uw komst op 14 maart.

Met vriendelijke groet,

BERGARDE Galleries

Henk van den Berg