evenement (Nederlands) OPENING: MMMMM!!! Een tentoonstelling voor culturele fijnproevers 08.12.2018

Sorry, this entry is only available in Nederlands. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

MMMMM!!! is een tentoonstelling voor de culturele fijnproever. Bergarde Galleries nodigt u uit voor de feestelijke opening op zaterdag 8 december 2018 van 16 – 18 uur in aanwezigheid van een groot deel van de kunstenaars. Jolanda de Witte, wethouder cultuur bij de gemeente Zwijndrecht, zal de opening voorzien van een openingswoord. Speciaal voor deze tentoonstelling presenteert Bergarde kunst uit eigen privéverzameling in combinatie met werk van jonge, hedendaagse kunstenaars. Bericht van uw komst ontvangen we graag via: info@bergarde.com

Het thema van deze tentoonstelling is voedsel, dat allesomvattend is. Zonder voedsel geen bestaansrecht voor de mens. Ieder mens heeft zijn eigen voedselvoorkeur en iedere cultuur kent zijn eigen eettradities. En wat betekent technologische vooruitgang voor de voedselindustrie?

De tentoonstelling MMMMM!!! gaat over de fascinatie van kunstenaars rondom dit thema en hoe zij dit in de beeldende kunst tot uitdrukking brengen. Zo is de Rotterdamse fotograaf Pim Top gefascineerd door Fastfood. Voor de Barendrechtse Angelique van der Valk spelen actuele voedingsvraagstukken een belangrijke rol. Kunstenares Martijntje Cornelia werkt letterlijk met voedsel, al haar kunstwerken zijn gemaakt van Candy Floss (suikerspin).