Marian Plug A tour in oil

(Nederlands) Bergarde Galleries nodigt u uit voor de opening van de verkooptentoonstelling Marian Plug: een rondreis in olieverf op 26 mei 2018 van 16.00 tot 18.00 uur in de aanwezigheid van kunstenares Marian Plug. De opening wordt verricht door Doris Wintgens. Zij was tot haar recente pensionering in april jl. conservator moderne kunst bij Museum De Lakenhal in Leiden.

IMG_7685

Over de tentoonstelling

Marian Plug reflecteert in haar werk op het geschilderde beeld, waarin er voortdurend een spanning heerst tussen abstractie en illusionaire figuratie. Ondanks dat Plug ogenschijnlijk landschappen lijkt te schilderen, is haar intentie allerminst de nabootsing van deze scènes. Haar inspiratie ontleent ze voor een groot deel aan het medium waarin ze werkt. De natuurlijke motieven zijn slechts aanleiding voor schilderkunstige vraagstukken. Bij een nadere beschouwing ontvouwt zich in de schilderijen een abstracte taal, waarin iedere verfstreek zich nauwgezet verhoudt tot de ander. Het is de tastbare materie van verf en doek — de onnavolgbare streken, de kleur, de spanning in de compositie — die ervoor zorgt dat de voorstelling blijft intrigeren.

Eerdere tentoonstellingen bij Bergarde
In 2012 presenteerde Bergarde Galleries de schilderijen van Marian Plug voor het eerst in de retrospectieve tentoonstelling Vijftig jaar olieverf op doek. In 2014 volgde Plug haar tweede solotentoonstelling met recentere werken en schilderijen die nog niet eerder in het openbaar te zien waren.

Een rondreis in olieverf
Een rondreis in olieverf
is wederom werk te zien dat nog niet eerder in de galerie te bewonderen was. In de tentoonstelling openbaart Marian Plug zich als een kunstenaar, die zowel durft terug te grijpen op klassieke thema’s, zoals onder meer te zien is in een werk als Stroom X (2014), als dat ze op zoek gaat naar nieuwe ontdekkingen. Ieder schilderij behelst een eigen picturale studie, maar alle geven ondanks de diversiteit blijk van haar karakteristieke handschrift. Het vraagt van de beschouwer tijd en een oog voor detail om een deel te kunnen ontrafelen van het bedachtzame arbeidsproces dat aan ieder werk voorafgaat.

 

(Nederlands)

OPENING

De opening vindt plaats op 26 mei 2018 van 16.00 tot 18.00 uur in aanwezigheid van Marian Plug. De opening wordt verricht door Doris Wintgens. Zij was tot haar recente pensionering in april jl. conservator moderne kunst bij Museum De Lakenhal in Leiden. U bent van harte welkom! Graag ontvangen wij bericht van uw komst via: info@bergarde.com
(Nederlands)

Publicatie

Bij de tentoonstelling van Marian Plug in 2012 ontwikkelde Bergarde Galleries een publicatie. Marian Plug: Vijftig jaar olieverf op doek (€ 9,95) is te koop via onze webshop en in de galerie. Bezoek de galerie voor meer informatie over andere publicaties, waaronder de recente uitgave Schilderij en onderwerp van Marian zelf. Bekijk hier de digitale Catalogus (PDF) met alle werken in de tentoonstelling.
(Nederlands)

Finissage

De tentoonstelling van Marian Plug is verlengd tot en met 8 september. Op deze dag sluiten we de verkooptentoonstelling feestelijk af in de galerie. Tussen 15 en 17 uur bent u van harte welkom om nog een laatste maal de prachtige olieverfschilderijen te bewonderen onder het genot van een drankje. De curatoren van Bergarde zijn ook aanwezig voor professioneel advies en al uw vragen. We ontvangen graag bericht van je komst via info@bergarde.com.