Over Martijntje Cornelia

( 1990 )
Geboorteplaats Vlaardingen

Martijntje Cornelia (1990) studeerde Lifestyle & Design aan de Willem de Kooning kunstacademie en begon in 2011 haar eigen bedrijf  in suikerspin design. Ze is de ontdekker van een onbekende techniek: werken met suikerspin en daarnaast transformeert ze stukken uit haar verkenningen in een object dat functioneel is, zoals haar veranderlijke bijzettafels gevuld met suikerspin.
Suikerspin fascineert haar vanwege de verschillende soorten en vormen die het materiaal kan brengen, letterlijk elke minuut kan een andere dimensie aan de substantie geven. Wanneer je suikerspin blootstelt aan de omgeving, zoals lucht en vochtigheid, zal het veranderen van zijn pluizige vorm in een flexibele en zachte substantie. Daarna blijft er een stuk suikerspin over dat kan variëren van breekbaar tot robuust. Het hangt volledig af van de omgeving waaraan de suikerspin blootstelt wordt.
De fascinatie voor deze onverwachte gradaties in verandering, die kunnen resulteren in vormen die je kunt vergelijken met koraal, hebben haar ervan overtuigd dat suikerspin een prachtig product is om mee te werken en te creëren.

Martijntje exposeerde op verschillende locaties o.a. in het Stedelijk Museum Schiedam tijdens de tentoonstelling Sticky Business, op de Dutch Design Week Eindhoven, Object Rotterdam en Lentekabinet Festival Amsterdam