Julia Jacquette Colors from Wine, White (2010)

Te zien in de Bergarde Stal

Colors from Wine, White was te zien tijdens de tentoonstelling Julia Jacquette: Liquor, Perfume, Hair bij Bergarde Galleries in 2012.

Het werk van Julia Jacquette (New York, 1964) is nauw verbonden met haar fascinatie voor mediabeelden. Reclames hebben volgens haar een ongrijpbare aantrekkingskracht op mensen. Jacquette haalt inspiratie uit de pop art en geeft met haar werk een visie op de consumptiemaatschappij. Ironie en verlangen, afgunst en perfectie, schijn en werkelijkheid: het zijn voorbeelden van paradoxen die steeds terugkeren in haar werk.

In haar schilderijen, die ze veelal in serie schildert, wordt een nieuwe werkelijkheid geschapen. Haar werken zijn in alle opzichten een schijnwerkelijkheid, die de perfectie in de media evengoed bevestigt als bekritiseert.

Jacquette is behalve kunstenares ook werkzaam als docent bij het Fashion Institute of Technology in New York. Haar werk is vertegenwoordigd in diverse musea, waaronder in het Museum of Modern Art (New York) en Museum of Contemporary Arts (Sydney). Ze won verschillende prijzen en haar werk is jaarlijks te zien in solo- en groepstentoonstellingen.

Catalogus

Bij de tentoonstelling werd de catalogus met de gelijknamige titel Liquor, Perfume, Hair uitgegeven met een essay van schrijfster en journaliste Nina Siegal, een interview met de kunstenaar geschreven door Joan Wickersham en een overzicht van de werken in kleur. Naar de webshop.