LANDGOED HET BUITENLAND

Bergarde Galleries is gelegen op Landgoed Het Buitenland. In het najaar van 2014 werd het landelijke polderlandschap opengesteld voor het publiek. Op de bijna 2 kilometer verharde en onverharde paden kan dagelijks gewandeld worden.

Het Buitenland

De naam van het landgoed heeft een historische oorsprong. Tot de watersnoodramp van 1953 lag de polder buitendijks en was dus in meest letterlijke zin ‘het buitenland’. Openheid, water, bruggen en rietlanden bepalen de kleur. De lijnvoering van het landgoed is te herleiden uit historische kaarten. Dagelijks kan hier gewandeld worden tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Kunst in Het Buitenland

In het landgoed zijn enkele kunstwerken opgesteld. Aan de voorzijde van de galerie staat een blauwe sculptuur van Marijke de Goey. In de tuin bij de parkeerplaats staan tijdelijk bronzen beelden van de Rotterdamse kunstenaar Ad Timmermans.

Playground

Eén landgoed, dertig kunstenaars. Bij Bergarde komen kunst en natuur samen! Tijdens de tentoonstelling Playground geniet je tijdens een wandeling over het landgoed van ruim dertig kunstwerken. Het ambitieuze buitenproject loopt van 1 juni tot en met november 2019. Meer info...
www.bergarde.com/playground