LANDGOED HET BUITENLAND

Bergarde Galleries is gelegen op Landgoed Het Buitenland. In het najaar van 2014 werd het landelijke polderlandschap opengesteld voor het publiek. Op de bijna 2 kilometer verharde en onverharde paden kan dagelijks gewandeld worden.

Het Buitenland

De naam van het landgoed heeft een historische oorsprong. Tot de watersnoodramp van 1953 lag de polder buitendijks en was dus in meest letterlijke zin ‘het buitenland’.

Openheid, water, bruggen en rietlanden bepalen de kleur. De lijnvoering van het landgoed is te herleiden uit historische kaarten. Dagelijks kan hier gewandeld worden tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Kunst in Het Buitenland

In het landgoed zijn enkele kunstwerken opgesteld. Aan de voorzijde van de galerie staat een blauwe sculptuur van Marijke de Goey. In de tuin bij de parkeerplaats staan tijdelijk bronzen beelden van de Rotterdamse kunstenaar Ad Timmermans.

Uitbreidingsplannen

Bergarde biedt op dit moment een unieke kunst en natuur beleving. Dit willen we in de toekomst graag combineren met culinair genieten. In Restaurant Perceel vonden we een ideale partner. Het met een Michelin ster bekroonde restaurant biedt een verfijnde culinaire ervaring gebaseerd op zelf gekweekte groenten en kruiden.

Wij gaven Stijl Architectuur opdracht het ontwerp te leveren om onze stal uit te breiden met een restaurant gedeelte, waarvoor we nu de mogelijkheden onderzoeken. Wordt vervolgd… 

Nieuws