Bergarde gaat sluiten

Aan alle mooie dingen komt een einde. Met pijn in ons hart willen we u via deze weg laten weten dat Bergarde Galleries gaat sluiten. Het is financieel helaas niet langer rendabel om de deuren van Bergarde open te houden. Bergarde is geheel afhankelijk van kunstverkoop om alle kosten, zoals salarissen, te kunnen dragen. Ondanks alle inspanningen blijven verkopen uit, een slechte situatie voor de kunstenaars, immers zij moeten leven van hun kunst, en voor Bergarde, waar slechts kosten zijn en vrijwel geen inkomsten. Bergarde ontvangt geen subsidies.

LAATSTE OPENINGSDAG
Op zaterdag 16 november a.s. kan Bergarde voor de laatste keer bezocht worden tussen 11 en 17 uur. In de ochtend  start nog een rondleiding langs de kunstwerken van landart Playground.

Vanaf 2011 hebben we in de galerie vele nationale en internationale kunstenaars mogen vertegenwoordigen met prachtige tentoonstellingen. Iedere keer was het weer een feest om met hoogwaardige kunst en mooie mensen te werken.

EEN WOORD VAN DANK
We willen iedereen bedanken die van Bergarde de bijzondere plek heeft gemaakt die er nu staat. Op de eerste plaats de kunstenaars. Dankzij jullie creativiteit hebben we geweldige tentoonstellingen mogen maken en is het collectiegebouw een feest voor het oog. De landart tentoonstelling Playground was de kers op de taart.

Daarnaast zijn we alle betrokken partners dankbaar. Velen hebben zich ingezet voor Bergarde en geholpen met praktische zaken, evenementen, vergunningen etc. Met speciale dank aan onze vrijwilligers.

Ten slotte bedanken we alle bezoekers. Jullie maakten Bergarde tot een levendige galerie. Bedankt voor alle lieve en enthousiaste bezoekjes, maar ook de eerlijke reacties op de kunst een mooie gesprekken. We mochten iedere opening veel vaste bezoekers verwelkomen en dat zien we als een groot compliment.

DE COLLECTIE BLIJFT BESTAAN
De vaste kunstcollectie van Bergarde blijft bestaan en blijft op afspraak te bezoeken. U kunt een afspraak maken voor een bezoek aan de collectie via h.vd.berg@bergarde.com.