Een nieuw gezicht: Martijntje

Een aantal weken geleden is curator Eefje Zalm met zwangerschapsverlof gegaan! Martijntje Poot is het nieuwe gezicht in de galerie en zal de taken van Eefje gedurende haar verlof overnemen.

Wie is Martijntje?
Martijntje Poot (1990) studeerde Lifestyle&Design aan de Willem de Kooning kunstacademie en startte vervolgens haar eigen bedrijf op in suikerspinkunst: Studio Martijntje Cornelia.
Zij heeft bij diverse galeries gewerkt waaronder Showroom MAMA in Rotterdam. Ontwikkelde rondleidingen op maat voor o.a. KunstVlaai Amsterdam en was daarnaast actief als coach voor het AllGirlsStreetArtCollectief, een groep talentvolle creatieve jongeren.

Martijntje: “10 jaar geleden ben ik het voor het eerst in contact gekomen met de galerie door mijn stage bij kunstenaar Madeleine Berkhemer. De prachtige installatie ‘Tuin der lusten I’ in de stal is van haar. De galerie heeft toen een goede indruk bij mij achter gelaten. Het voelt dan ook extra speciaal voor Bergarde Galleries aan de slag te mogen gaan. Nu niet alleen vanuit het perspectief van de kunstenaar, maar ook vanuit de galerie.

Het is een inspirerende galerie met een prachtig landgoed. De privé collectie is zeker de moeite waard om een rondleiding te boeken en een bezoek te brengen aan de galerie. Ik hoop jullie allemaal snel te mogen ontvangen in dit kunst paradijs.” 

Voor meer informatie over Martijntje: www.martijntjecornelia.nl of volg haar op instagram: martijntjecornelia