Kunstenaar op het landgoed

Heb je de mooie witte tent al gespot tussen het riet? Kunstenaar Joyce Overheul woont een week op landgoed Het Buitenland! Dit ter voorbereiding van de buitententoonstelling Playground (1 juni – november), waarvan haar werk deel zal uitmaken.

Overheul heeft een fascinatie voor het radioproject ‘Alleen op een eiland’ uit 1971. Schrijvers Godfried Bomans en Jan Wolkers werden op het onbewoonde Rottumerplaat achtergelaten met niets meer dan een tent en wat proviand, om zo te ervaren hoe het voelt om op een onbewoond eiland te leven. Wolkers beleefde het avontuur als de hemel op aarde, maar Bomans werd juist ziek en was angstig.

Op landgoed Het Buitenland hoopt Overheul een soortgelijke ervaring te hebben. Voor haar kunstproject verblijft ze van 3 tot en met 10 april op het landgoed. Door middel van audiologs doet ze als een ware onderzoeker verslag van haar ervaringen. Welke mensen wandelen over het landgoed? Welke dieren wonen hier? Hoe klinkt de nacht?

Je bent van harte welkom om even een praatje te maken met de kunstenaar. Of wellicht kom je haar tegen tijdens een van haar dwaaltochten door de polder.

De ervaringen van Overheul kun je vanaf 1 juni zelf ontdekken tijdens de kunstroute Playground. Samen met nog dertig andere kunstwerken!