Playground // Praktische informatie

Locatie

Playground is te zien op landgoed Het Buitenland in Heerjansdam. Het startpunt van de wandeling is Bergarde Galleries, hier is ook gelegenheid om te parkeren.

Bergarde Galleries
Landgoed Het Buitenland
Het Buitenland 1
2995 TP Heerjansdam (Zuid-Holland)

Route

De route en achtergrond informatie vindt u in het speciale Playground Magazine. Deze is voor € 7,95 te koop in de galerie (tijdens openingsuren) en in de webshop. Hiermee steunt u tevens het project.

Openingstijden

Landgoed Het Buitenland is dagelijks vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

De galerie en de werken van Rince de Jong (nr. 2, film) en Joyce Overheul (nr. 23, audio) zijn enkel te bezichtigen van donderdag tot en met vrijdag (11 – 17 uur).

Entree & tijdschrift

Het landgoed is gratis toegankelijk, maar we hanteren een geadviseerde toegangsprijs van € 7,95. Hiervoor ontvangt u een prachtig tijdschrift met de route en achtergrondinformatie. Daarnaast steunt u dit kunst & natuur project. Het Playground Magazine is tijdens de openingstijden te koop bij Bergarde Galleries (Het Buitenland 1). Of te bestellen via onze webshopDe galerie is tijdens openingstijden gratis te bezoeken.

Rondleidingen

Iedere derde zaterdag van de maand kun je aansluiten bij een inlooprondleiding (m.u.v. juli: de rondleiding is de vierde zaterdag, op 27 juli). Gedurende anderhalf uur neemt de curator je mee langs een aantal werken. Je hoort meer over de achtergrond en betekenis. De rondleidingen zijn geschikt voor alle leeftijden. Voor grotere groepen bieden we rondleidingen op maat aan. Informeer via info@bergarde.com voor de mogelijkheden.

Toegankelijkheid

De kunstwerken van Playground liggen middenin de natuur, vandaar dat niet de hele route toegankelijk is voor mensen die minder goed ter been zijn. Informeer voorafgaand aan uw bezoek naar de mogelijkheden en de ideale route.

Honden zijn helaas niet toegestaan. Het landgoed is namelijk een beschermd broedgebied en is het leefgebied van een aantal kwetsbare diersoorten en planten.

Het betreden van landgoed Het Buitenland en Playground is op eigen risico.

Vriend worden

Draagt u het initiatief Playground een warm hart toe? Word vriend! Voor slechts € 50 steunt u het project en de kunstenaars. Daarnaast ontvangt u als dank een mooi tijdschrift en mag u aansluiten bij een van de inlooprondleidingen (op basis van beschikbaarheid). Informeer via info@bergarde.com voor de mogelijkheden.

Mede mogelijk gemaakt door

Playground wordt mede mogelijk gemaakt door Bergarde Galleries (met speciale dank aan Henk en Anja van den Berg), Gemeente Zwijndrecht, Munter Tuinprojecten, SDO Zwijdrecht, vrienden van Playground en diverse kunstwerk specifieke sponsoren (Van Aalsburg griendhouthandel, Snoei Tuinmaterialen, Van Rees Verfhandel, IML Nederland bv en Collall.