Rondleidingen bij Bergarde

Ontdek de verhalen achter de Bergarde Collectie! De grote deuren van de gerenoveerde paardenstal geven toegang tot een wonderlijke wereld. Vroeger stonden hier paarden, nu staat er kunst. 


Bergarde Galleries biedt de mogelijkheid om de vaste collectie te ontdekken tijdens een rondleiding. Van interessant personeelsuitje tot gezellige familiedag of verassend kinderfeestje: bij Bergarde staat de deur open voor groepen. Tijdens de rondleiding neemt één van onze curatoren je mee langs de hoogtepunten van de Bergarde Collectie. Iedere rondleiding is uniek en zorgen ervoor dat het verhaal aansluit bij de interesses van de groep. Hierdoor zijn onze rondleidingen leuk voor zowel de doorgewinterde kunstkenners als de nieuwkomers.

OVER DE COLLECTIE De Bergarde Collectie bevat topstukken van voornamelijk werk van Nederlandse en Amerikaanse kunstenaars. De verzameling met moderne en hedendaagse kunst werd het afgelopen decenium door Henk en Anja van den Berg bijeengebracht. Met werk van onder andere Andy Warhol, Lucebert, Jan Worst, Anton Henning, Madeleine Berkhemer en Mika Rottenberg. Vanwege de diversiteit van de collectie bekijken we tijdens de rondleiding niet alleen schilderijen, maar ook sculpturen, tapijten en zelfs videokunst.

PRAKTISCH Een basisrondleiding (ca. 1 uur) kost € 55,-. Vanwege de beperkte ruimte in het collectiegebouw raden we voor een optimale ervaring een maximale groepsgrootte aan van 20-25 personen (voor grotere groepen stellen we in overleg een speciaal programma samen). Een basisrondleiding (ca. 1 uur) kost € 55,-. Bergarde vindt kunsteducatie belangrijk, dus voor scholen organiseren we gratis rondleidingen.

MEER WETEN? Wil je graag met een groep Bergarde Galleries bezoeken? Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden! Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden of kom even langs in de galerie. Kijk op onze bezoekerspagina voor meer informatie.