OVER BERGARDE GALLERIES

In 2011 werd Bergarde Galleries opgericht door het verzamelaarsechtpaar Henk en Anja van den Berg. Zij vestigden Bergarde in twee gebouwen op Landgoed Het Buitenland. Zo ontstond de toonaangevende galerie voor hedendaagse kunst en zijn grote meesters in het polderland van Heerjansdam te bewonderen. Op een steenworp afstand van Rotterdam betreed je een oase van rust waar genoten kan worden van kunst en natuur.

Door de jaren is de Bergarde collectie uitgegroeid tot een bijzondere kunstverzameling. De collectie is grotendeels te bewonderen in een van de gebouwen op het landgoed. Daarnaast worden in de lichte galerie, die uitkijkt op het groene polderland, tentoonstellingen georganiseerd. In de galerie wordt een divers tentoonstellingsprogramma aangeboden. Jonge kunstenaars krijgen de ruimte om te experimenteren, maar er is ook plek voor de al meer gevestigde kunstenaar. De relatie met de lokale omgeving is belangrijk.

Kunst, natuur en ruimte zijn de ingrediënten en toegankelijkheid is een speerpunt. In het najaar van 2014 is het landelijke polderlandschap opengesteld voor het publiek. Het landgoed is gratis toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. Bergarde organiseert maandelijks rondleidingen en evenementen

Bergarde

Bergarde Galleries ontwikkelt hoofdzakelijk tentoonstellingen met nationale en internationale kunstenaars die zich richten op essentiële waarden in onze hedendaagse samenleving. Er is ruimte voor het experiment van de (jonge) kunstenaar, groepsshows en oeuvretentoonstellingen van de al meer gevestigde kunstenaar. De kunstenaars werken in verschillende media, zoals schilderijen, prints, fotografie, tekeningen en nieuwe media.

Bekijk tentoonstellingen

team

Eefje Zalm (1985) studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht en volgde vervolgens de master Museumstudies aan de UvA. Stages volgde ze bij het Rijksmuseum en het Amsterdam Museum. Daarnaast was ze actief als bestuurslid van Stichting Art (de studievereniging van Kunstgeschiedenis) en is ze een van de oprichters van het tijdschrift Article. Sinds 2012 werkt Eefje bij Bergarde Galleries.

contact

team

Teuntje van de Wouw (1988) studeerde grafisch ontwerp aan AKV | St. Joost in Breda. Vervolgens zocht ze theoretische verdieping aan Universiteit Utrecht, waar ze achtereenvolgens de bachelor kunstgeschiedenis en de Engelstalige onderzoeksmaster voltooide. In het kader van het internationale programma liep ze een onderzoeksstage bij The National Gallery of Ireland (Dublin). Teuntje werkt sinds 2017 bij Bergarde Galleries.

contact