OVER BERGARDE GALLERIES

In 2011 werd Bergarde Galleries opgericht door het verzamelaarsechtpaar Henk en Anja van den Berg. Zij vestigden Bergarde in twee gebouwen op Landgoed Het Buitenland. Zo ontstond de toonaangevende galerie voor hedendaagse kunst en zijn grote meesters in het polderland van Heerjansdam te bewonderen. Op een steenworp afstand van Rotterdam betreed je een oase van rust waar genoten kan worden van kunst en natuur.

Door de jaren hebben Henk en Anja van den Berg kunst een bijzondere kunstverzameling samengesteld. De collectie is grotendeels te bewonderen in een van de gebouwen op het landgoed. Daarnaast worden in de lichte galerie, die uitkijkt op het groene polderland, tentoonstellingen georganiseerd. In de galerie wordt een divers tentoonstellingsprogramma aangeboden. Jonge kunstenaars krijgen de ruimte om te experimenteren, maar er is ook plek voor de al meer gevestigde kunstenaar. De relatie met de lokale omgeving is belangrijk.

Kunst, natuur en ruimte zijn de ingrediënten en toegankelijkheid is een speerpunt. In het najaar van 2014 is het landelijke polderlandschap opengesteld voor het publiek. Het landgoed is gratis toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. Bergarde organiseert maandelijks rondleidingen en evenementen

GALERIE

Bergarde Galleries ontwikkelt hoofdzakelijk tentoonstellingen met nationale en internationale kunstenaars die zich richten op essentiële waarden in onze hedendaagse samenleving. Er is ruimte voor het experiment van de (jonge) kunstenaar, groepsshows en oeuvretentoonstellingen van de al meer gevestigde kunstenaar. De kunstenaars werken in verschillende media, zoals schilderijen, prints, fotografie, tekeningen en nieuwe media.

Bekijk tentoonstellingen

COLLECTIE

De Bergarde Collectie bevat topstukken van voornamelijk Nederlandse en Amerikaanse kunstenaars. De verzameling met moderne en hedendaagse meesters werd het afgelopen decennium door Henk en Anja van den Berg bijeengebracht. Sinds 2011 wordt een ruime selectie uit de collectie tentoongesteld in de gerenoveerde ‘Schuur’, gelegen op Landgoed Het Buitenland. Vroeger stonden er paarden, nu hangen er grote meesters.

Ontdek de collectie

LANDGOED

Bergarde Galleries is gelegen op Landgoed Het Buitenland. Tot de watersnoodramp van 1953 lag de polder buitendijks en was dus in meest letterlijke zin ‘het buitenland’. Openheid, water, bruggen en rietlanden bepalen de kleur. De lijnvoering van het landgoed is te herleiden uit historische kaarten. Op de bijna 2 kilometer verharde en onverharde paden kan dagelijks gewandeld worden.

Over het landgoed