festival Festival in Het Buitenland 24.06.2017

Praktisch

Wanneer/ Zaterdag 24 juni 2017

Tijd/ De grens van Het Buitenland opent om 17.00 uur

Waar/ Bergarde Galleries / Landgoed Het Buitenland / Het Buitenland 1 / 2995 TP Heerjansdam

Voor wie/ Iedereen is welkom. Festival In Het Buitenland is een feestje voor jong en oud.

Entree/ Gratis

Pin-only/ De opbrengsten van het eten, drinken en losse activiteiten gaat naar het Leontienhuis. Festival In Het Buitenland is een pin-only event, er kan dus niet met contant geld betaald worden.

Bereikbaarheid/ Meer info

Meer weten/ Volg ons ook op Facebook

Benefiet voor Het Leontienhuis

Tijdens deze dag proberen we zoveel mogelijk geld op te halen voor het Leontienhuis: een inloophuis voor mensen met een eetstoornis en hun naasten. Het huis werd opgericht door Leontien van Moorsel, die tijdens haar wielercarriere zelf anorexia overwon. Het Leontienhuis wil de kwaliteit van leven van mensen met een eetstoornis en hun naasten verbeteren. Daarnaast wil het Leontienhuis mensen met eetstoornis motiveren richting herstel en (hernieuwde) deelname aan de maatschappij. Ervaringsdeskundigheid is de basis van de ondersteuning door vrijwilligers die zelf hersteld zijn van een eetstoornis. Kernwoorden hierbij zijn: begrip, erkenning , herkenning en gelijkwaardigheid.

De opbrengsten van het eten, drinken en activiteiten gaan naar het goede doel.

Wat is er te doen?

FOODTRUCKS  / KUNST / GEZELLIGHEID Bergarde Galleries organiseert met het Leontienhuis benefietfestival -In het buitenland-. Landgoed Het buitenland (Heerjansdam) wordt omgetoverd tot een levendig festivalterrein met foodtrucks, kunst en gezelligheid. Iedereen is welkom, want het programma is geschikt voor jong en oud. Geniet van heerlijk eten, waag een dansje bij één van de muzikale optredens, of bezoek de tentoonstelling in de galerie.

Foodtrucks 

Zorg ervoor dat je trek hebt, want op Festival In Het Buitenland zorgt een bonte verzameling foodtrucks voor de innerlijke mens. Maak een culinaire wereldreis!

Hamburgers/ Vanuit een authentieke zilveren Airstream caravan serveert Bar American echte Amerikaanse hamburgers.

Houtoven pizza/ De liefhebbers van bella Italia kunnen hun hart ophalen bij Smaak & Meer. In een omgebouwde Citroën camper bakken de pizzaioles ter plekke heerlijke pizza’s uit eigen houtoven. Verse ingrediënten en heerlijke smaken! Daarnaast sponsort Smaak & Meer het benefiet.

Luze piepers/ Ben je meer van de oer-Hollandse pieper? Dit is ondanks je bezoek aan Het Buitenland geen probleem! Bij de Potato pick-up serveren ze geen saaie gekookte aardappeltjes, maar verrassende aardappelgerechten.

Gelato/ Het ultieme vakantiegevoel heb je natuurlijk met een ijsje in je hand. Bij het schattige ijskarretje van Piaggio Gelato smul je van heerlijk huisgemaakt Italiaans schepijs.

Popcorn & Suikerspin/ Gewoon omdat het lekker is!

Cupcakes/ Speciaal voor het benefiet heeft Taart van Judith verse mini-cupcakes gebakken. Het goede doel steunen was nog nooit zo smaakvol!

Wijn/ Waan je in de Spaanse heuvels met de bijzondere wijnen van Vinos QuiXote. Juan Haro en zijn team geven je graag advies. Smaakt het naar meer? Bestel dan meteen een voorraadje om thuis na te genieten.

Gezelligheid 

Live muziek/ Van coverband tot DJ: vanaf het podium zorgen verschillende artiesten voor de juiste sfeer.

Theater/ Een interactieve voorstelling over de impact van een eetstoornis.

Galerie/ In Bergarde Galleries opent om 17.00 uur de tentoonstelling No Mall / No Wall.

Paardenstal/ Even zin in rust? In de gerenoveerde paardenstal kun je een selectie van de vaste Bergarde Collectie bekijken. Vroegen stonden er paarden, nu staat er kunst. Met onder andere werk van Andy Warhol, Jan Worst, Marian Plug, Lucebert, Karel Appel, Christo, Laurel Roth en Andy Diaz Hope.

Beauty/ Wil je extra shinen op het festival? Laat dan je nagels lakken bij xxx. Of krijg professioneel kleuradvies.

Springkussen/ Jonge toeristen kunnen zich uitleven op een krokotastisch springkussen.

Schminken/ Laat je schminken door een professionele grimeuse.

SPONSOREN 

Het benefiet wordt mede mogelijk gemaakt door: Smaak & Meer / Epine /Apotheek Zevenhuizen-Moerkapelle / Hauz / KH Chemicals / Comminz / Bouwbedrijf De Roest / Van der Krans Auto’s / Bergarde Galleries / SDO Zwijndrecht / Munter Tuinprojecten / Paul Castelijn / VSTEP / en anonieme sponsoren.