evenement Kunst & Yoga 22.09.2017

Onder leiding van yogalerares (in opleiding) en kunstenares Whitney Lemasian wordt een ontspannende hatha / yin yogales gegeven. In de groene omgeving van landgoed Het Buitenland kom je volledig tot rust en kun je alle zorgen even vergeten.

De les wordt afgesloten met een gezonde borrel en een kunstenaarsgesprek met Whitney. Tijdens dit ongedwongen evenement is volop gelegenheid om de fotografie met de kunstenares zelf te bespreken.


Praktisch

Datum Vrijdag 22.09.2017

Tijd 18.15 – 20.30

Programma
18.00 – 18.15 Inloop
18.15 – 18.30 Woord van welkom en klaarmaken voor de les
18.30 – 19.30 Yoga
19.30 – 20.30
Healthy borrel

Niveau Beginnersles hatha/yin yoga met de nadruk op ontspanning

Kosten € 12,- (inclusief drankjes) / Huur yogamatje: € 3,- (geef dit aan bij aanmelding)

Aanmelden Vanwege een beperkt aantal plekken is aanmelding noodzakelijk. Aanmelding kan via info@bergarde.com, geef hierbij ook aan als je een matje wilt huren.

Locatie
Bergarde Galleries
Het Buitenland 1
Heerjansdam
De les wordt buiten op landgoed Het Buitenland gegeven (bij regen in de lichte galerie).


Kunst & Yoga met Whitney Lemasian

 

Hi there! Mijn naam is Whitney en ik ben een ontzettend groot liefhebber van yoga (en ben docent in opleiding), nadenken, observeren, schrijven en fotograferen. Als zelfbenoemnd levensonderzoeker ben ik eigenlijk al van kinds af aan gefascineerd door de magie van ons bestaan en het zien van schoonheid in het alledaagse.

Zo zijn ook mijn fotoseries Fruit en Continuum ontstaan. Deze stuks groenten en fruit zijn voor ons als moderne mens heel bereikbaar geworden, hoewel velen een aardige reis hebben afgelegd voordat ze de supermarkt bereiken. Misschien zijn ze zelfs zo gewoon geworden dat we ze voor lief nemen. Worden deze objecten van Moeder Aarde niet wonderschoon als je er iets langer naar kijkt? Ik vond het heerlijk om hiermee te spelen; de kleuren, geuren en structuren te onderzoeken. Vol verwondering en kinderlijk plezier, yum!

Yoga is voor mij ook een soort speeltuin. Soms blijf ik gebalanceerd op één been staan, soms val ik om. Het ene moment zit ik mezelf ontzettend in de weg en het andere ben ik intens gelukkig. Mijn yoga beoefening maakt mijn lichaam en geest sterk en flexibel en het herinnert me eraan mezelf niet te serieus te nemen.

Yoga betekent ‘verenigen’ of ‘samenbrengen’. Het is een beoefening om tot onze ware kern te komen. Yoga is het hele leven: wijzelf, onze relaties met anderen, het Universum. Alles is verbonden. Door asana’s (lichaamsoefeningen) leren we om de ademhaling en beweging te koppelen en zo ons lichaam, ziel en geest in een lijn te brengen. We leren op ons gevoel te vertrouwen. Hierdoor komen we uit ons hoofd en kan er diepe ontspanning ontstaan, iets wat we hard nodig hebben in deze snelle wereld haha.

In deze hatha yogales beginnen we met de ademhaling, gevolgd door losse in- en ontspanningsoefening en als toetje de geliefde eindontspanning.

Het zal een rustige les zijn en geschikt voor beginners of mensen die helemaal nieuw zijn hiermee! Wees welkom en laat me je introduceren in de magische wereld van yoga 😉


Over Whitney

Whitney Lemasian (Dordrecht 1989) studeerde van 2006 tot 2010 aan AKV | St. Joost in Breda. Na haar studie exposeerde ze onder andere in het Nederlands Fotomuseum Rotterdam en Trouw Amsterdam. Ze publiceerde ook haar eigen boek Twijfel is de oorzaak van een zoektocht, over haar Moluks-Nederlandse roots.

Op dit moment exposeert Whitney met haar series Continuum en Fruit bij Bergarde Galleries. Bekijk hier de prachtige foto’s. De werken zijn ook te koop in onze webshop.