OPENING: ‘Colour Scales’, Ad Timmermans 15.11.2014

Opening
15 november
Van 16.00 – 18.00 uur

Met trots presenteert Bergarde de eerste solotentoonstelling van Ad Timmermans. Colour Scales toont de artistieke ontwikkeling van de kunstenaar in werken op doek, papier en keramiek.  De nadruk ligt daarbij op zijn werkzame periode vanaf de jaren zeventig tot aan het millennium. Nooit eerder werden deze werken in zo’n compleet overzicht getoond.

Ad Timmermans
Geboren als Rotterdammer, volgde Ad Timmermans (1940) zijn opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam (monumentale kunst). Hij werkt zowel ruimtelijk als op het platte vak. Vanaf de jaren zeventig is zijn werk in binnen- en buitenland tentoongesteld. Zijn werk maakt deel uit van collecties van diverse musea, waaronder Museum Boijmans van Beuningen, Stedelijk Museum Schiedam, Museum Princessehof Leeuwarden, Museum of Modern Art Pennsyvania (USA) en Museum van Trontheim (Noorwegen). Ook is zijn werk te zien in de openbare ruimte. In 2012 werd voor Station Barendrecht een bronzen beeld onthuld door minister Eurlings, ter gelegenheid van de opening van het station.

Naast zijn kunstenaarschap was Ad Timmermans tot 1998 werkzaam als docent (deeltijd) in het beeldend onderwijs. Zijn atelier is nog altijd gevestigd in Rotterdam-Noord.