tentoonstelling Opening No Wall / No Mall 24.06.2017

No Wall / No Mall is een internationale groepstentoonstelling met werk van:

Julia Jacquette (USA) / REM Atelier (NL) / Marijke de Goey (NL) / Andy Diaz Hope (USA) / Laurel Roth (USA) / Cathelijn van Goor (NL) / Boudewijn Bollmann (NL) / Marielin Simons (NL) / Fleur Kooiman (NL) / Angelique van der Valk (NL) / Whitney Lemasian (NL) / Ad Timmermans (NL)

NO WALL

De tentoonstelling No Wall, No Mall bevraagt de positie van Bergarde Galleries; tussen museum en commerciële instelling. Het traditionele beeld van een galerie is een strakke ruimte met witte muren (wall), waaraan de kunst in statische vorm wordt gepresenteerd. Het verschil met een museum is echter de commerciële motivatie van de galerie. Uiteindelijk draait het om de verkoop. Als een exclusieve shopping mall, waar alle kunstwerken de koper proberen te verleiden.

NO MALL

De tentoonstelling benadrukt ook het verschil met de mall. Een galerie is geen winkel waar men even snel iets voor aan de muur koopt. De galerie verkoopt geen massaproducten en is niet mode gevoelig. Alle kunstwerken zijn uniek of worden verkocht in beperkte oplage. Kunstenaars werken hard om eigen werk te creëren en geven vernieuwende ideeën vorm. De tentoonstelling benadrukt de ambacht van het kunstenaarschap en viert de originele ideeën, maar het commerciële uitgangspunt wordt nooit vergeten.

OPENING

Bergarde Galleries nodigt je uit voor de opening van No Mall / No Wall:

Zaterdag 24 juni 2017
Vanaf 17 uur.

De opening valt samen met Festival In Het Buitenland, een benefiet voor het Leontienhuis. Dit evenement is gratis toegankelijk voor jong en oud.

Laurel Roth, Food#4 (Pig), 2008.