OPENING: ‘Pop Art Prints’, Warhol, Lichtenstein e.a. 22.06.2013

U bent van harte uitgenodigd voor de opening van Pop Art Prints op zaterdag 29 juni van 16.00 tot 18.00 uur bij Bergarde Galleries in Heerjansdam. Deze nieuwe tentoonstelling toont een ruime selectie van unieke kunstwerken van Andy Warhol, Eduardo Paolozzi, Roy Lichtenstein, Jasper Johns, Robert Rauschenberg, Allan D’Arcangelo en Peter Phillips.

In de tentoonstelling is onder andere het bijzondere portret van een jonge koningin Beatrix te zien. Andy Warhol maakte het werk in 1985 als onderdeel van zijn serie Reigning Queens. Die serie bestaat uit zestien prenten van vier (destijds) regerende koninginnen:

– Koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk,
– koningin Beatrix van Nederland,
– koningin Ntombi Twala van Swaziland,
– Koningin Margrethe II van Denemarken.

Pop Art prints toont ook het werk Seascape No. 1. van Roy Lichtenstein. De kunstenaar maakte gebruik van Rowlux, een materiaal dat oorspronkelijk gebruikt werd bij de productie van verkeersborden. Lichtenstein verwerkte Rowlux onder andere in zijn series zeegezichten, landschappen en maanlandschappen.

Daarnaast is het uit 1970 afkomstige portfolio Zero Energy Experiment Pile (Z.E.E.P), bestaande uit zes zeefdrukken, van Eduardo Paolozzi te bewonderen en een tiental andere grafische werken.

De schilderijen van Jan Worst en andere werken uit de collectie zullen die dag ook te bezichtigen zijn. We hopen u 29 juni te mogen ontvangen.

Graag ontvangen wij bericht van uw komst via:

E. info@bergarde.com
T. +31 (0)78 843 20 96