Sterren kijken | Op zoek naar Orion | 25.01.2017 06.01.2017

De programmering van januari 2017 is rond! Bergarde Galleries organiseert een avond sterren kijken en een symposium. Beide evenementen zijn onderdeel van de programmering rondom het Orion-Project, dat sinds 1 januari jl. te zien is in Landgoed Het Buitenland.

Sterren kijken
Op woensdag 25 januari 2017 organiseren we een avond sterren kijken. Willem van Nood staat met vier telescopen bij het landgoed. We speuren deze avond naar sterrenbeeld Orion dat vanuit Nederland alleen te zien is tijdens de wintermaanden!

Informatie
Datum: woensdag 25 januari 2017
Tijd: tussen 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Landgoed Het Buitenland

Toegang is gratis.
Graag aanmelden kan via info@bergarde.com.
De avond kan alleen doorgaan bij helder weer. 

——

Orion, Down to Earth
In het landgoed Het Buitenland zijn negen ‘ruiters’ opgesteld. In het vlakke polderland gaan zij een relatie met het landschap aan. Zijn het functionele objecten? Of juist onnatuurlijke elementen, bewust geplaatst in de natuur?

Ruiters
Al eeuwen lang doen vierpotige ‘ruiters’ dienst als droogconstructies in de landbouw. De constructie van een ruiter is simpel: drie of vier stokken vormen de poten en daartussen worden de dwarsliggers geplaatst. Gras, vlas, peulvruchten en andere zaadplanten konden er zo in de open lucht op worden gedroogd.

Piramiden van Gizeh
De geraamtes van de ruiters doen denken aan piramiden: bouwwerken die de mensheid al velen mysteries hebben bezorgd. Zo is er een theorie waarin beweerd wordt dat de piramiden van Gizeh gebouwd zijn als afspiegeling van het sterrenbeeld Orion.

De ruiters in het Landgoed lijken willekeurig te zijn neergezet, maar de plaatsing ervan heeft wel degelijk betekenis. De opstelling is een afspiegeling van het sterrenbeeld Orion, die te herkennen is aan zijn zandloper-vorm.

Het Orion-project is een initiatief van jo Polak.

Het project is dagelijks te bezoeken. Landgoed Het Buitenland is geopend tussen zonsopgang en zonsondergang.