evenement festival Vers Kunstweekend 19.05.2019
Tijdens het Vers kunstweekend presenteren de curatoren van Bergarde dertien verse kunstalenten. Stuk voor stuk aanstormende kunstenaars en ontwerpers met een unieke stijl. Gedurende het Vers kunstweekend zijn alle werken te koop. Het is dus de ideale kans om een kunstcollectie te starten, of je bestaande verzameling te verrijken. Laat je verrassen op 18 & 19 mei!
Bergarde is op zaterdag en zondag tussen 11 en 17 uur geopend. Zowel de galerie als de collectie zijn dan vrij te bezichtigen.
Vers kunstenaars
Elwy Schutten
Maastricht Academy of Fine Arts and Design, 2016
Elwy (Wintersijk, 1990) bevraagt de menselijke identiteit. Doormiddel van fragmenten van huid in steen legt ze een relatie tussen je persoonlijke identiteit en de identiteit die je wilt tonen. www.elwyschutten.nl
Nick Ernst (Artklub)
Hoogschool van de kunsten, Tilburg, 2017
Het initiatief ‘Artklub’ staat voor artistieke vrijheid en experimentele processen. Hierdoor ontstaat er een diversiteit aan stijlen, materialen en technieken. Dat schept ruimte voor vernieuwende ingevingen.
Marleen van Haaften
WdKA, Rotterdam, 2017
Marleen (Dordrecht, 1994) maakt Fiber Landscapes van natuurlijke vezels. De landschappen onderzoeken onze relatie met de natuur om ons heen, en de materialen die we daarin vinden.
Joseph Huot
KABK, Den Haag, 2017
Joseph Huot (Aix-en-Provence, Frankrijk, 1992) creëert een kleurrijke wereld, met oneindige landschappen om te verkennen en je verbeelding te voeden.
Jolijn van den Heuvel
Hogeschool voor de kunsten, Tilburg, 2018
Jolijn (Veghel, 1994) maakt installaties met verschillende media. Het zijn beelden uitgaande van haar observaties van de zichtbare werkelijkheid, opnieuw “beladen” met betekenis en gevoel.
Ruben de Bruijn
Willem de Kooning Academie, Rotterdam, 2018
Ruben (‘s-Hertogenbosch) zoekt met zijn werk naar balans in een chaotische en verwarrende wereld.
Margherita Soldati
Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam 2018
Margherita (Varese, Italië, 1991) verbindt tactiele structuren met fysieke en sociale ruimtes. Ze analyseert grenzen tussen architectuur, sensorische perceptie en interactieve oppervlakten.
Myriam Gras
AKV | St. Joost, ‘s-Hertogenbosch, 2016
Myriam (Velp, 1992) verkent de contrasten tussen ideeën van voortdurende collectieve vooruitgang en de gelijktijdige verstoring van het individu in een steeds meer gedigitaliseerde samenleving.
Esther Hoogendijk
Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Antwerpen, 2018
Het zichtbaar maken van het voorbijgaan van tijd. Esther (Breda, 1987) maakt voornamelijk installaties en sculpturen. Daarnaast doet ze veel materiaalonderzoek.
Leonie van den Ende
AKV | St. Joost, Breda, 2018
Door middel van druktechnieken, fotografie en tekst onderzoekt Leonie (Dordrecht, 1996) de essentie van materiaal en tijd, waarin haar werk een pleitbezorger wordt voor het onverwachte.
Chiel Morssink
AKV | St. Joost, Breda, 2017
Chiel (Amsterdam, 1990) maakt gebruik van beelden die hij op een beeldscherm vindt. In het proces vraagt hij zich af hoe hij van de afbeelding een poëtisch schilderij kan maken.
Ai Hashimoto
KABK, Den Haag, 2017
Ai (Takaoka, Japan) baseert haar werk op het onderbewuste en rituelen. Het hoofdthema in haar werk is al enkele jaren haar
narratief Pink Tsunami en de wereld van Kinoko. Foto: Anke van der Berg
Daniel Arthuus
AKV | St. Joost, Breda, 2018
Daniel (Dordrecht, 1996) werkt met goud en fotografie. Goud, een materiaal wat ongecontroleerde gevolgen heeft op sociale kringen wanneer het fysiek in bepaalde mate aanwezig is.