Ad Timmermans Colour Scales

‘Colour Scales’ toont de artistieke ontwikkeling van Ad Timmermans in werken op doek, papier en keramiek. De nadruk ligt op zijn werkzame periode vanaf de jaren zeventig tot aan het millennium. Nooit eerder werden deze werken in zo’n compleet overzicht getoond.

WEB rainbow

Over de tentoonstelling

Geboren als Rotterdammer, volgde Ad Timmermans (1940) zijn opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam (monumentale kunst). Hij werkt zowel ruimtelijk als op het platte vak. Vanaf de jaren zeventig is zijn werk in binnen- en buitenland tentoongesteld. Zijn werk maakt deel uit van collecties van diverse musea, waaronder Museum Boijmans van Beuningen, Stedelijk Museum Schiedam, Museum Princessehof Leeuwarden, Museum of Modern Art Pennsyvania (USA) en Museum van Trontheim (Noorwegen). Ook is zijn werk te zien in de openbare ruimte. In 2012 werd voor Station Barendrecht een bronzen beeld onthuld door minister Eurlings, ter gelegenheid van de opening van het station.Naast zijn kunstenaarschap was Ad Timmermans tot 1998 werkzaam als docent (deeltijd) in het beeldend onderwijs. Zijn atelier is nog altijd gevestigd in Rotterdam-Noord.

Public Program
Bij de tentoonstelling is een ‘Public Program’ samengesteld. Tijdens de opening zal een dialoog plaatsvinden tussen de kunstenaar en stedenbouwkundige Maarten Ouwens. Ook het publiek wordt van harte uitgenodigd zich hierin te mengen en hun prangende vragen te stellen.Op zaterdag 6 en zaterdag 13 december geeft Ad Timmermmans een rondleiding door zijn tentoonstelling. Beide dagen starten we om 14.00 uur. De rondleiding duurt een uur en is voor iedereen (gratis) toegankelijk. Daarna is er de mogelijkheid om de collectie van Bergarde te bekijken.