Duoshow Evolution in Progress / Andy Diaz Hope & Laurel Roth

‘Evolution in Progress’ is a duo exhibition by artists Andy Diaz Hope en Laurel Roth. The exhibition is a partnership between Bergarde Galleries and the De Young Museum in San Fransisco.

_DSC9803

Over de tentoonstelling

Op 29 september 2012 werd de tentoonstelling Evolution in Progress geopend door Lowery Stokes Sims, conservator van het Museum of Arts and Design (New York), in de aanwezigheid van beide kunstenaars. Andrea Martin en Emily Winslow van het The Young Museum (San Francisco) spraken over hun samenwerking met Andy Diaz Hope en Laurel Roth en over de ontwikkeling van de Allegory of the Prisoner’s Dilemma.

The Conflicts

The Conflicts is een drieluik, waarin de relaties tussen mens en natuur, de mens en zichzelf, en tussen mensen onderling worden bevraagd. Diaz Hope en Roth maken in de tapijten gebruikt van allegorien om te verwijzen naar verschillende personen, situaties en gebeurtenissen, die een licht schijnen op hedendaagse problemen. Waaronder ecologische, filosofische en religieuze vraagstukken. Bij Bergarde werden de drie tapijten tentoongesteld met de schetsen en gerelateerde werken uit het oeuvre van Diaz Hope en Roth.

Publicatie

Bij de opening werd een digitale catalogus gelanceerd. De publicatie, die is gewijd aan The Conflicts, opent met een inleidend essay door Lowery Stokes Sims. Onderzoek is een essentieel onderdeel voor de artistieke praktijken van Diaz Hope en Roth. De publicatie geeft inzicht in dit onderzoek, maar is er zelf ook onderdeel van. Tijdens de tentoonstelling wordt de catalogus aangevuld met nieuwe inzichten in het artistieke proces, inspiratiebronnen en de receptie van de tapijten. De tentoonstelling Evolution in Progress is een samenwerking tussen Bergarde Galleries en het Young Museum (San Francisco). Diaz Hope en Roth werkte deze zomer in een studio in dit museum aan het ontwerp voor het derde en laatste tapijt: Allegory of the Prisoner’s Dilemma.

 

Over Laurel Roth

Laurel Roth Hope woont en werkt in Noord-Californië. Voordat ze aan de slag ging als autodidact kunstenaar werkte ze als park ranger aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Deze ervaring is van invloed op haar recente werk, waarin de menselijke manipulatie van de natuur en onze persoonlijke keuzes tegenover het belang van de wereld centraal staan. Roth’s werk is opgenomen in de permanente collecties van onder andere het Smithsonian (Washington) en het Museum of Art and Design (New York).