Julia Jacquette Liquor, Perfume, Hair

‘Liquor, Perfume, Hair’ toont olieverfschilderijen van de Amerikaanse Julia Jacquette. De tentoonstelling is het vervolg op ‘Water, Liquor, Hair’ dat in 2011 te zien was bij de New Yorkse Anna Kustera Gallery.

_MG_1510-Edit

Over de tentoonstelling

Met trots presenteert Bergarde Galeries de tentoonstelling Liquor, Perfume, Hair met werk van Julia Jacquette. De tentoonstelling is een vervolg op de succesvolle expositie Water, Liquor, Hair in de New Yorkse Anna Kustera Gallery in 2011.

Een romig likeurtje, luchtbellen in champagne en donkere lokken. Het werk van Julia Jacquette is nauw verbonden met haar fascinatie voor mediabeelden. Reclames hebben volgens haar een ongrijpbare aantrekkingskracht op mensen. Een tot in detail uitgewerkte haarlok doet verlangen naar steeds beter en steeds mooier. Julia Jacquette haalt inspiratie uit de pop art en geeft met haar werk een visie op de consumptiemaatschappij. Ironie en verlangen, afgunst en perfectie, schijn en werkelijkheid: het zijn voorbeelden van paradoxen die steeds terugkeren in haar werk.

De tentoonstelling, met vooral recente werken, is een ontdekkingstocht naar de menselijke verlangens. In haar schilderijen, die ze veelal in serie schildert, wordt een nieuwe werkelijkheid geschapen. Haar werken zijn in alle opzichten een schijnwerkelijkheid, die de perfectie in de media evengoed bevestigt als bekritiseerd.

Over Julia Jacquette

Julia Jacquette is behalve kunstenares ook werkzaam als docent bij het New York’s Fashion Institute of Technology. Haar werk is vertegenwoordigd in diverse musea, waaronder in de VS (Museum of Modern Art, New York) en Australië (Museum of Contemporary Arts, Sydney). Julia Jacquette won verschillende prijzen en jaarlijks is haar werk te zien in solo- of groepstentoonstellingen.

Publicatie

Bij de tentoonstelling wordt de catalogus met de gelijknamige titel Liquor, Perfume, Hair uitgegeven met een essay van schrijfster en journaliste Nina Siegal, een interview met de kunstenaar geschreven door Joan Wickersham en een overzicht van de werken in kleur. Bekijk in de webshop

In de Bergarde Collectie

Bergarde Galleries heeft de grootste verzameling met werk van Julia Jacquette in Nederland. Vanwege de grote afmetingen van de schilderijen is het werk niet permanent te zien. Bekijk onze online catalogus voor de recente opstelling.