Fleur Kooiman Oui

In de zomer van 2013 verbleef Fleur Kooiman in het huis van haar vader in Frankrijk. Ze fotografeerde zichzelf op verschillende plekken in de kamers en tuin. Het resulteerde in haar nieuwe serie ‘Oui’ waarin spanning, ongemak, humor en vervreemding elkaar dicht raken.

Self-portrait

Over de tentoonstelling

De nieuwste serie van fotografe Fleur Kooiman gaat over familieverhoudingen zonder dat we de familie direct in beeld krijgen. Tijdens een verblijf in het huis van haar vader in Frankrijk fotografeerde ze zichzelf op verschillende plekken. Het werk is persoonlijk met een onderliggende laag van spanning en ongemak, humor en vervreemding. Over elk element wordt nagedacht. Kooiman maakt al tien jaar lang zelfportretten. Met haar serie Oui is het tijd voor introspectie en reflectie.

Fleur Kooiman (1979) woont en werkt in Rotterdam en omgeving. Ze studeerde Autonome Beeldende Kunst aan de AKV/St. Joost Academie in Den Bosch. Sinds 2005 werkt ze als freelance-fotografe en maakt ze zowel werk in opdracht als autonoom werk. Haar foto’s waren eerder dit jaar te zien op de ZomerExpo in het Gemeentemuseum Den Haag. Met Self-portrait #17 (uit 2005) won ze de hoofdprijs van het door het Rotterdamse Boijmans van Beuningen georganiseerde wedstrijd Over smaak valt te twisten.

Publicatie

Bij de tentoonstelling is een publicatie verschenen met de gelijknamige titel Oui. De publicatie in de vorm van een leporello is gemaakt in een oplage van 350 stuks die zijn genummerd.Koop Publicatie