Peter Hellemons | Search for a much bigger Flora

Bergarde Galleries presenteert van 16 maart t/m 11 mei 2019 negen wandkleden van kunstenaar Peter Hellemons (Schiedam, 1957). Begin 2019 wordt, in samenwerking met het Textielmuseum in Tilburg, het laatste kleed vervaardigd. Met dit laatste kleed is de serie Search for a much bigger Flora (2010-2019) compleet en zal voor het eerst in zijn totaliteit bij Bergarde te zien zijn.

Peter Hellemons Lucid Dream I Flora

Over de tentoonstelling

De familie en het gezin zijn onderwerpen die terugkomen op de wandkleden van Hellemons. Zo loopt de relatie met zijn dochter Flora als een rode draad door alle tapijten. Peter Hellemons haalde inspiratie uit reeds bestaande foto’s die hij ontdekte in zijn eigen fotoarchief, maar ook uit die van zijn schoonvader Leo Polhuis. Foto’s gemaakt door dochter Flora waren eveneens belangrijk bij de totstandkoming van de serie. In ieder wandkleed is een bepaald aspect van de relatie tussen vader en dochter te ontdekken.

Opening
Bergarde nodigt u uit voor de opening op 16 maart 2019  (16 – 18 uur) in aanwezigheid de kunstenaar. De opening wordt verricht door Diana Wind. We ontvangen graag bericht van uw komst via info@bergarde.com.

Artist Talk
Op zaterdag 13 april 2019 organiseert Bergarde Galleries in samenwerking met Peter Hellemons (Schiedam, 1957) een persoonlijk kunstenaarsgesprek waar u bij kunt zijn. Kijk hier voor meer informatie en tickets.