Landart Playground (landgoed)

Playground is een ambitieus buitenproject van Bergarde Galleries. In de zomer van 2019 wordt het omliggende landgoed het decor voor een verrassende tentoonstelling middenin de natuur. Een tentoonstelling in de buitenlucht met het overkoepelende thema Playground.

IMG_5144

Over de tentoonstelling

Bergarde Buiten: Playground

In de regel wordt kunst getoond binnen de veilige witte muren van musea en galerieën. Slechts zichtbaar voor een klein publiek dat culturele activiteiten al zelf opzoekt. Bergarde (tentoonstellingsruimte, collectie en landgoed) doorbreekt deze muur en treedt letterlijk naar buiten. Omliggend landgoed Het Buitenland wordt de expositieruimte, waar kunst en natuur samenvloeien.

Playground is een ambitieus buitenproject geïnitieerd door Bergarde. Van 1 juni tot en met 16 november 2019 wordt het openbare landgoed het decor voor een verrassende tentoonstelling middenin de natuur. Een tentoonstelling in de buitenlucht met als overkoepelend thema: playground. Openbaar en vrij toegankelijk voor een breed publiek.

Bestel hier het Playground Magazine

Kunstenaars

Rince de Jong, Marielin Simons, Marijke de Goey, Janina Schipper, Carola Hordijk, Joël Bonk & Kitty van der Veer, Cathelijn van Goor, Ai Hashimoto, Joost Hesseling, Johan Leemkuil, Ad Timmermans, Angelique van der Valk, Michael Hoedjes, Wim Schermer, Henk van Bennekom, Yvo van der Vat, Barbara Rink, Tiffany Schepers, Jo Polak, Ine van Son, Joyce Overheul, Maaike Kramer, Marjolein Witte, Leonie van den Ende, Marjan en Jan Willem van Breugel, Martijntje Cornelia, Hedy Hempe, Esther Hoogendijk, Joran van Soest, Klaas Brantjes.

Wat is er te zien?

Landgoed // tentoonstelling Playground: Zaterdag 1 juni t/m zaterdag 16 november 2019. Eén landgoed, dertig kunstenaars. Ontdek kunst en natuur tijdens de buitententoonstelling Playground. 

Galerie // tentoonstelling Julia Jacquette: Playground of my Mind: Zaterdag 1 juni t/m zaterdag 31 augustus 2019. Voor het eerst te zien in Europa. Amerikaans kunstenaar Julia Jacquette geeft in een serie tekeningen een grafische blik op modernistische speelplaatsen in New York. 

Galerie // overzichtstentoonstelling met werk van de Playground kunstenaars: Zaterdag 14 september t/m zaterdag 16 november 2019. Van buiten naar binnen. Tijdens deze overzichtstentoonstelling ontdek je een andere kant van de kunstenaars in het landgoed. Laat je verrassen! Daarnaast is het een mooie gelegenheid om werk aan te kopen voor thuis. 

Praktische informatie

De route, openingstijden en bereikbaarheid. Je leest het hier

Playground Magazine

Wil je niets missen van Playground? In het speciale Playground Magazine vind je onder andere een overzichtelijke plattegrond en informatie over de kunstwerken. Daarnaast steun je zo ook het project. Het tijdschrift is te koop in de galerie (tijdens openingsuren) of in onze webshop.

Fotowedstrijd

Stuur je mooiste foto in en win prachtige prijzen! Zo doe je mee…

Over landgoed Het Buitenland

Bergarde Galleries is gelegen op Landgoed Het Buitenland. Van oorsprong werd de polder gebruikt voor de intensieve landbouw, maar met de hulp van deskundigen is het gebied de afgelopen jaren ontwikkeld tot een groene polder waar de natuur weer de overhand krijgt. Op het moment zijn al diverse plantensoorten, vogels en insecten teruggekeerd naar de polder.

Opening

We nodigen je graag uit voor de feestelijke opening op zaterdag 1 juni (16 – 18 uur). Graag ontvangen we bericht van je komst via info@bergarde.com.

Openingstijden & toegang

Openingstijden landgoed: Landgoed Het Buitenland is dagelijks geopend tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Openingstijden galerie (& kassa): donderdag t/m zaterdag: 11 - 17 uur.

 

Bereikbaarheid

Adres startpunt wandeling en kassa: Landgoed Het Buitenland // Bergarde Galleries Het Buitenland 1, Heerjansdam (Zuid-Holland).

Parkeren Op het terrein van Bergarde Galleries (Het Buitenland 1, Heerjansdam) is gratis parkeergelegenheid. Daarnaast mogen hier ook fietsen geplaatst worden.

Playground magazine

€ 7,95 (voor de buitententoonstelling, de galerie is tijdens openingstijden gratis te bezoeken) Het landgoed is vrij toegankelijk, maar we hanteren een geadviseerde toegangsprijs van € 7,95. Hiervoor ontvangt u een prachtig tijdschrift met de route en achtergrondinformatie. Daarnaast steunt u dit kunst & natuur project. Het Playground Magazine is tijdens de openingstijden te koop bij Bergarde Galleries (Het Buitenland 1). Of te bestellen via onze webshop. De galerie is tijdens openingstijden gratis te bezoeken.