Marijke de Goey Rake Lijnen

Met groot genoegen presenteerde Bergarde Galleries met Rake Lijnen de eerste soloshow in de nieuwe galerieruimte. De tentoonstelling werd feestelijk geopend door Neelie Kroes.

IMG_0255 copy

Over de tentoonstelling

Rake Lijnen toont een doorsnede uit het oeuvre van “illusionist”, sieraden ontwerper en landschapskunstenaar Marijke de Goey (Utrecht, 1947). Schilderijen, sculpturen, keramiek, sieraden en lichtkunst tonen de veelzijdigheid van de gevestigde kunstenaar.

De Goey is met name bekend vanwege een aantal grote projecten in de openbare ruimte. Zoals de helderblauwe waterdruppel langs de A12 in Ede en het ontwerp voor de bekleding van de stoelen in de treinen van de NS.

Bergarde Galleries biedt een groot aantal werken voor het eerst te koop aan. Er zijn grote stukken tentoongesteld, zoals de keramische installatie New York / My City en Jumping Cubes in de buitenlucht. Aanvullend zijn ook kleinere werken te zien, zoals de serie Tango Dancers en sieraden.

Over Marijke de Goey

Marijke de Goey studeerde van 1974 tot 1979 aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ze is werkzaam op meerdere terreinen van de beeldende kunst, waaronder de beeldhouwkunst realiseert ze sculpturen in de openbare ruimte ontwerpt ze sieraden. De Goey ontwierp onder meer de bekleding van treinstellen voor de Nederlandse Spoorwegen, bruggen en pleinen. Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland en haar werk is veelvuldig bekroond met prijzen.

Publicatie

Ter ere van de tentoonstelling wordt de gelijknamige catalogus uitgegeven door Bergarde Galleries. De publicatie wordt ingeleid met een introductie van Corrie van der Veen, curator van de Aegon Kunstcollectie (uitverkocht). In de webshop bieden we een tweetal eigen publicatie van de kunstenaar aan: Heartline (2001) en Tender Lines (2006).  

Bergarde Collectie

Bergarde Galleries heeft meerdere werken van Marijke de Goey in de vaste collectie. Zo staat aan de voorzijde van de galerie de Marijke-blauwe Jumping Cubes in de buitenlucht. In de Bergarde stal is op dit moment het werk Dragonfly te zien.