Mythology, Anatomy and Erotica

Vanaf 15 september 2018 is de eerste soloshow van de Amerikaans/Nederlandse kunstenaar Terry Thompson in de galerie te zien. Bergarde Galleries nodigt u uit voor de opening op 15 september van 16.00 tot 18.00 uur in aanwezigheid de kunstenaar. De opening wordt verricht door Joost Hessling, verzamelaar, fotograaf en directeur van uitgeverij De Toorts in Haarlem.

7. Galerie Terry Thompson

Over de tentoonstelling

Terry Thompson (Bryan, Texas, 1944) is een hedendaagse kunstenaar met kennis van de (kunst)geschiedenis. Klassieke mythen en visueel materiaal uit de Renaissance zijn een belangrijke inspiratiebronnen. Van de Icarus val tot de anatomische studies van Vesalius; en van Eros (erotiek) tot Thanatos (de dood). Thompson neemt voorbeelden uit het verleden als uitgangspunt, maar trekt de universele waarden naar het nu. Hij beschrijft zijn thema’s als the basic stuff of life. Via compulsive metamorphosis past hij abstractie en vervreemding toe. Zijn intuïtieve werkwijze zorgt voor een oorspronkelijk beeld, waarin het handschrift van Thompson altijd onmiskenbaar is. Mythology, Anatomy and Erotica is een interdisciplinaire overzichtstentoonstelling met tekeningen en sculptuur.

Terry Thompson
Thompson is van oorspong Amerikaan, maar woont sinds 1979 in Nederland. Zijn werk opgenomen in zowel diverse collecties, waaronder die van Het Prentenkabinet (Leiden), Koninklijke Bibiotheek (Den Haag), Museum De Buitenplaats (Eelde) en van Joost Hesseling en Madeleine Klis (Haarlem).

Opening
Bergarde nodigt u uit voor de opening op 15 september  (16 – 18 uur) in aanwezigheid de kunstenaar. De opening wordt verricht door Joost Hessling, verzamelaar, fotograaf en directeur van uitgeverij De Toorts in Haarlem. We ontvangen graag bericht van uw komst via info@bergarde.com.

(English)

   
(English)